Prohlížení tohoto vlákna:
1 Anonymní uživatelé
Problém s češtinou |
||
---|---|---|
Nováček
Členem od:
20:32 22.10.2008 Skupina:
Registrovaní uživatelé Příspěvky:
9
|
Zdarvím vás chytré hlavy, mám problém s češtinou vše mi na stránce chodí ale diakritika ne! jak nastavit správnou češtinou aby chodila diakritika? předem díky...
Zasláno: 17:24 29.10.2008
|
|
Přenos |
Re: Problém s češtinou |
||
---|---|---|
Nováček
Členem od:
20:24 15.3.2009 Skupina:
2
|
Přidávám se k problému, diakritika nefugnuje co jsem zatím zjistil pouze v administracnim prostredi normalne ano pouzivam verzi 1.3.8. cestinu jsem naisntaloval podle navodu.A kodovani je windows-1250
Zasláno: 20:57 15.3.2009
|
|
Přenos |
||
---|---|---|
Guru
Členem od:
12:54 19.9.2006 Bydliště Mikulov
Skupina:
Registrovaní uživatelé Vývojáři Příspěvky:
1419
|
a jeden dotaz... dělali jste někde úpravy v souborech nebo dělal? chyba je všude nebo jen na určité stránce.
jeden z problému může být uložení editovaného souboru do jiné znakové sady než CP-1250. Další může být špatně nastavena dbaze,porovnaní atd. cestina to proč vám nejde správně CZ může mít spoustu příčin.
Zasláno: 21:15 15.3.2009
|
|
Vývoj software a poradenství, import/export a jiné | Odborné knihy, naučné knihy | Textilní dorty a dárky | vyšívané ozdoby <<než něco uděláš, ZÁLOHUJ E-SHOP !!!>> <<než se zeptáš, projdi si fórum... třeba to už někdo řešil a vyřešil>> |
||
Přenos |
||
---|---|---|
Pokročilý
Členem od:
15:49 27.1.2009 Skupina:
64
|
Měl jsem ten samej problém... tady je řešení snad to bude fungovat...:
najdi si soubor query_factory.php někde v includes/class/db/mysql a řádek 37 if (@mysql_select_db($zf_database, $this->link)) { tak pod něj doplň $set = @mysql_query ("SET NAMES CP1250"); if (@mysql_select_db($zf_database, $this->link)) { $set = @mysql_query ("SET NAMES CP1250"); $this->db_connected = true; a radek 51 - 54 musí vypadat takhle function selectdb($zf_database) { @mysql_select_db($zf_database, $this->link); $set = @mysql_query("SET NAMES CP1250"); } Doufám že to pomůže hodně lidem. Pak napište jestli Vám to pomohlo.
Zasláno: 7:51 16.3.2009
|
|
Přenos |
||
---|---|---|
Nováček
Členem od:
20:24 15.3.2009 Skupina:
2
|
Zdravím problém s cestinou nastava v momente kyz pridam treba i kategorii s diakritikou a podobne pres administraci, mylsim si ze je chyba spoluprace s databazi...2pawel.M zkousel jsem ale nepomohlo, ale je dost mozne ze jsem nekde udelal chybu (jak se znam tak urcite v slozenych zavorkach) myslis ze by jsi mi to mohl nejak priblizit? Diky budu rad za dalsi rady urcite
Zasláno: 0:05 18.3.2009
|
|
Přenos |
||
---|---|---|
Nováček
Členem od:
12:38 28.4.2009 Skupina:
13
|
Ahoj, mam uplne stejny problem. Pokud zadam katekorii s diakritikou, nezobrazi se me vubec zadnej nazev, ani paznaky, pokud to prepisu v DB pres phpmyadmina tak to nepomuze stejne, jen se zacnou paznaky zobrazovat. V DB sem nastavil jak CP-1250_czech_cs, utf8_czech_ci i utf8_unicode_ci a nic nepomohlo. Na lokale to funguje bez problemu. Videl bych to na pozadavek u hostingu ale nejsem si uplne jist.
ZC 1.3.8, cestina_138 set_locale http://www.dobrynabytek.cz/czech_locale.php
Zasláno: 14:00 28.4.2009
|
|
||
---|---|---|
Guru
Členem od:
8:08 10.11.2005 Bydliště Prague
Skupina:
Registrovaní uživatelé Vývojáři Příspěvky:
1389
|
Zkus v phpmyadminu nastavit cp1250_general_ci
a upravit jeden soubor podle tohoto příspěvku http://www.zencart.cz/modules/newbb/viewtopic.php?post_id=31408#forumpost31408 S setlocale to nemám nic společného.
Zasláno: 15:03 28.4.2009
|
|
Přenos |
||
---|---|---|
Nováček
Členem od:
10:38 25.6.2009 Skupina:
1
|
Naděje svitla!
Děkuju moc, po dlouhém hledání konečně čeština funguje :)
Zasláno: 10:39 25.6.2009
|
|
Přenos |
||
---|---|---|
Guru
Členem od:
16:20 22.9.2010 Bydliště Teplice
Skupina:
211
|
no tak me nefunguje ani na jednom web kdyz prepnu do anglictiny.
Znaková sada v MySQL: UTF-8 Unicode (utf8) porovnani cp_1250_general_ci ach jo :(
Zasláno: 14:05 5.10.2010
|
|
Přenos |
Můžete prohlížet témata.