Registrovat    Přihlášení
Domů Odkazy Fórum Ke stažení Web hosting Registrace do katalogů
Přihlásit
Jméno:

Heslo:

Pamatuj si mně

Zapomenuté heslo

Nová registrace
Partner a hosting webu
zserver.cz
Spolupráce
Odkazy
česká sociální síť rexVoX.com
Informace a projekty na rodinné domy naleznete v našem blogu.

Navštívit můžete také pasivní rodinné domy - dřevostavby, kde naleznete informace o pasivních stavbách.

Kategorie a fóra

Prohlížení tohoto vlákna:   1 Anonymní uživatelé

« 1 (2)

Re: www.stekaciobchod.cz
Guru
Členem od:
16:23 9.10.2006
Bydliště LB
Skupina:
Registrovaní uživatelé
Nepřipojen
Citát:

petrvavrinec napsal/a:
Hmmm, tak to uz fakt nechapu... Prosím, muzes sem napsat, kolik moc z toho tvýho obchodu je:

1) ciste uprava CSS
2) uprava kodu

Ja proste porad nechapu, kdy se vyplati zkouset laborovat s CSS a kdy se vyplati proste hrabnout do kodu?

A dotaz pro vsechny - existuje nekde nejakej popis class a id ??? tzn. kde je ten objekt v kodu, co se resi pres css apod. ??? Ja pouzivam FireBug na to, abych zjistil, co kde je, ale nezda se mi to jako nejlepsi reseni... V jakych editorech upravujete??? Diky...

Ja pouzivam ciste poznamkovej blok na tyhle veci :)
No co se tyce uprav kodu tak to je pouze:
1) postranni box Navigace
2) postranni box pro přihlášení
3) dostupnost zbozi
4) levy sideboxy - mala uprava tridy

Zbytek je pouze pres css, nebop me teda nenapada co dal bylo pomoci upravy kodu. Jinak na takovy upravy kodu atd je dobrej pspad. V tom neni co zkazit, vesmes.

Zasláno: 16:28 26.2.2007
Přenos příspěvku do ostatních aplikací Přenos

Guru
Členem od:
Bydliště LB
Skupina:
Registrovaní uživatelé
Nepřipojen
A samozrejme jeste instalace modulu Better Categories....

Zasláno: 16:29 26.2.2007

Nováček
Členem od:
12:08 5.1.2007
Skupina:
Registrovaní uživatelé
Nepřipojen
Dobře, v tom případě jsem asi neschopnej jinak. Pořád mi ale není jasné, jak zjistíš, jaké všechny DIVy, třídy a ID máš k dispozici a kde jsou pozicovaný... Nechci se pouštět zatím na tenkej led vynucenýho pozicování, protože nevím, co by se stalo ve chvíli, kdy třeba něco napozicuju relativně a pak v adminu změním pořadí prvků... Asi si budu muset začít malovat nějakou "mapu prvků na stránce", abych věděl, kde co leží...

Fakt pěkný, držím palce. Mně se teda líbily už i e-hodinky.

Co mně ale trošku poslední dobou štve je ten doplněk Firefoxu pro vytáčení čísel přes Skype... Zohledňujete někdo to, že se Vám roztáhne telefonní číslo v kontaktech díky tomuhle doplňku?

Zasláno: 17:01 26.2.2007

Guru
Členem od:
Bydliště LB
Skupina:
Registrovaní uživatelé
Nepřipojen
Btw nainstaluj si do firefoxu Web Developer Tool...skvelej program na css atd. To ti prave ukaze co je jaka cast stylu atd. Ale musis najit verzi v cj. ww.czilla.cz. Jinak ten shop neni nic co by byly nejaky extra zasahy do kodu

Zasláno: 17:05 26.2.2007

Guru
Členem od:
Bydliště LB
Skupina:
Registrovaní uživatelé
Nepřipojen
A za jsem predtim zapomnel myslenku :(. Dalsi veci je taky to ze musis zkouset a zkouset. Kdybys videl prvni verzi e-hodinek, ktera byla online v provozu asi mesic tak bys tam moc dlouho envydrzel :)

Zasláno: 17:06 26.2.2007

Moderátor
Členem od:
8:10 31.10.2006
Bydliště Blava né?
Skupina:
Registrovaní uživatelé
Vývojáři
Nepřipojen
Citát:

petrvavrinec napsal/a:
Dobře, v tom případě jsem asi neschopnej jinak. Pořád mi ale není jasné, jak zjistíš, jaké všechny DIVy, třídy a ID máš k dispozici a kde jsou pozicovaný... Nechci se pouštět zatím na tenkej led vynucenýho pozicování, protože nevím, co by se stalo ve chvíli, kdy třeba něco napozicuju relativně a pak v adminu změním pořadí prvků... Asi si budu muset začít malovat nějakou "mapu prvků na stránce", abych věděl, kde co leží...

Fakt pěkný, držím palce. Mně se teda líbily už i e-hodinky.

Co mně ale trošku poslední dobou štve je ten doplněk Firefoxu pro vytáčení čísel přes Skype... Zohledňujete někdo to, že se Vám roztáhne telefonní číslo v kontaktech díky tomuhle doplňku?

Ak sa vyznáš v html, tak je to vlastne veľmi jednoduché, napr. v IE si v menu View daj source a zobrazí sa Ti kompletne HTML kód stránky a tam si môžeš nájsť všetky class a id pre ten ktory objekt, ak toto nezvladnes, tak potom by som sa vratil ku zakladu a presiel si html. vo FF je to tiez, akurat si nemôžem na rýchlo spomenúť, ale tuším to je view sourcecode, alebo take čosik.

PS: ...tu poznamku o navratu k základom, neber ako urážku, je to myslené v dobrom!

Zasláno: 18:05 26.2.2007

Guru
Členem od:
Bydliště LB
Skupina:
Registrovaní uživatelé
Nepřipojen
Citát:

PeterB napsal/a:
Citát:

Ak sa vyznáš v html, tak je to vlastne veľmi jednoduché, napr. v IE si v menu View daj source a zobrazí sa Ti kompletne HTML kód stránky a tam si môžeš nájsť všetky class a id pre ten ktory objekt, ak toto nezvladnes, tak potom by som sa vratil ku zakladu a presiel si html. vo FF je to tiez, akurat si nemôžem na rýchlo spomenúť, ale tuším to je view sourcecode, alebo take čosik.

PS: ...tu poznamku o navratu k základom, neber ako urážku, je to myslené v dobrom!

Zobrazit zdrojovy kod si muzes ale ten ti jen ukaze co dana stranka obsahuje. Web developer tool ve FF ti ukaze nejen co obsahuje ale barevne ti to i oznaci. A pri zapnuti CTRL+SHIFT+Y si pak muzes kliknout kam chces a ukaze ti to danou cast css atd. To je asi lepsi ne zobrazeni zdrojoveho kodu.

Zasláno: 18:13 26.2.2007

Nováček
Členem od:
12:08 5.1.2007
Skupina:
Registrovaní uživatelé
Nepřipojen
Beru to v dobrým a bylo to to, co jsem potřeboval slyšet... Je to lepší než FireBug. Díky moc.

Zasláno: 22:03 26.2.2007

Moderátor
Členem od:
8:10 31.10.2006
Bydliště Blava né?
Skupina:
Registrovaní uživatelé
Vývojáři
Nepřipojen
to hbxx: ...samozrejme, som nechcel písat, že toto je ta najúžasnejšia vec. ked sa pozriem na oba tvoje obchody, je jasne, ze vies o com rozpravas. su velmi pekne a osobne ich povazujem za jedny z najkrajsich tuna...iba som sa snazil dat navod, ktory vyhovuje mne, ja nemam problem z html a preto, ak si neviem dat rady, prezriem si kod a vacsinou najdem co je treba, ale prave som si nainstaloval css..nieco do FF a idem to skusit, mozno najdem alicinu 13 komnatu

to petrvavrinec: ...som rad, ak som pomohol a drzim palce, obchod uz teraz nevyzera zle!

Zasláno: 22:24 26.2.2007

Guru
Členem od:
Bydliště LB
Skupina:
Registrovaní uživatelé
Nepřipojen
Citát:

PeterB napsal/a:
to hbxx: ...samozrejme, som nechcel písat, že toto je ta najúžasnejšia vec. ked sa pozriem na oba tvoje obchody, je jasne, ze vies o com rozpravas. su velmi pekne a osobne ich povazujem za jedny z najkrajsich tuna...iba som sa snazil dat navod, ktory vyhovuje mne, ja nemam problem z html a preto, ak si neviem dat rady, prezriem si kod a vacsinou najdem co je treba, ale prave som si nainstaloval css..nieco do FF a idem to skusit, mozno najdem alicinu 13 komnatu

to petrvavrinec: ...som rad, ak som pomohol a drzim palce, obchod uz teraz nevyzera zle!

Ja jsem se tam asi blbe vyjadril. Nebylo to mysleny tak ze bych chtel zpochybnit tvuj pohled a pouziti. Spis to melo bejt tak ze ja osobne z sourcecode nic moc nevykoukam (pac sem blbej jak hrebik ve zdi) . Teda snazil jsem se vykoukat, ale pak prisel FF s nastrojema a hned mi bylo lip. Jinak dik za chvalu prace :).

Zasláno: 22:45 26.2.2007

« 1 (2)

Můžete prohlížet témata.