Prohlížení tohoto vlákna:
3 Anonymní uživatelé
Přechod velmi starého zenu na nový ? |
||
---|---|---|
Nováček
Členem od:
15:39 23.7.2009 Skupina:
Registrovaní uživatelé Příspěvky:
10
|
Ahoj odborníci,
Máme eshop na starém zenu 1.3.8 . Funguje nám bez problémů a nějaká objednávka z něj občas vypadne. Není s provozem problém jedná se spíše o doplňkovou službu pro naše stálé zákazníky - firmy. Slátal jsem to sám - byl jsem naprostý analfabet - způsobem pokus a omyl a jediné rady co jsem kde pochytaval jsou z tohoto fora. Výrazy typu: ftp, php, šablony, pronajmout si misto na serveru, doména atd. byla pro mne španělská vesnice. Byl to boj, ale nelituji toho. Postupně jsem do toho z mého pohledu pronikal a dělal různé úpravy a to nejenom v eshopu, ale i v administraci. Ať už překreslováním a úpravou šablon či editací a přepisováním souborů nebo vkládání příkazů do nich přímo v systému zenu. Takže shrnuto - amatér si vykuchtil prasopsa, který sice má administrátorské prostředí z puvodního zenu 1.3.8 ale i tam je spoustu věcí poupravovaných, přepsaných, počeštěných atd... Ale jak šel čas už sám nevím co je a co není původní v adminovi. Zásadní otázka zní: dá se to upgradovat na vyšší verzi a tím to uvést do relativne stavu odpovídající originálu ? Jestli to ten eshop přežije a jestli / podle vašeho odborného odhadu / to vůbec dám :) . Přece jenom další verze mají třeba i vychytávky, které jsem si tam já bastlil sám např. moduly mám úplně předělané a teď když například chci rešit uloženku a jak mam přepsané podle svého názvy v platbách, dopravě a provázání / přímo v menu admina / už mi dělá problém to spravně zkombinovat atd.... http://www.kancel-potreby.cz tohle je náš eshop na kterém jsem začínal jako asi většina lidí se základní zelenou šablonou a s nulovýma znalostma. Odhaduji že jsem puvodní ideu zenu prznil tak 4 - 5 let postupně a zatím teda funguje dodnes.
Zasláno: 14:16 7.7.2015
|
|
Přenos |
Re: Přechod velmi starého zenu na nový ? |
||
---|---|---|
Guru
Členem od:
21:36 5.12.2008 Skupina:
746
|
A co přesně si od přechodu na novou verzi slibuješ? Jinak bych doporučil založit nový shop na samostatné doméně, nebo subdoméně a postupně do něj přenést všechny udělávky.
Zasláno: 18:18 9.7.2015
|
|
Shopy: www.centrum-matraci.cz Když máš nápad, o kterém si myslíš, že by mohl fungovat, zřejmně by mohl fungovat, ale to se nedozvíš dokud ho ze 100% nezrealizuješ. Takže to prostě udělej !!! .... a pokud se to týká webu, tak ho hlavně předem zazálohuj :) |
||
Přenos |
||
---|---|---|
Guru
Členem od:
12:54 19.9.2006 Bydliště Mikulov
Skupina:
Registrovaní uživatelé Vývojáři Příspěvky:
1419
|
Pokud je těch změn hodně a opravdu individual, doporučuji buď na lokalním serveru instalovat zen 1.5.4 a do ní postupně předělat změny. prověřit a až pak to přenést na živo. Pokud vám jede e-shop tak vžádném případě nedělat takto upgrade/předělávku na živé doméně/poddoméně či někde jinde kde se dostane každý i včetně robotů. Udělá to více paseky než užitku. Pokud zabezpečíte přístup k tomu místu aby se tam nikdo nedostal krom Vás, klidně to dělejte i na poddoméně.
Zasláno: 12:01 22.7.2015
|
|
Vývoj software a poradenství, import/export a jiné | Odborné knihy, naučné knihy | Textilní dorty a dárky | vyšívané ozdoby <<než něco uděláš, ZÁLOHUJ E-SHOP !!!>> <<než se zeptáš, projdi si fórum... třeba to už někdo řešil a vyřešil>> |
||
Přenos |
||
---|---|---|
Nováček
Členem od:
15:39 23.7.2009 Skupina:
10
|
Byl jsem na dovolené - tak jsem si vaše připominky k mému dotazu přečetl až ted.
Děkuji za názory. A/ - co si slibuji napřechod vyšší verze Zenu - asi správná připomínka a naprosto amatérská odpověd. Nějak do hloubky jsem nové verze nestudoval, ale nabyl jsem pocitu, že provozovat eshop na stařičké verzi 1.3.8 když mi to v rohu nahoře neustale v adminu hlasí: "je k dispozici nová verze 1.5.4 - stáhnout zde " , že mi tak trošičku ujel vlak .... Pak také někdy to nechám plynout v čase pak dostanu " záchvat" a koukám po webu co všechno je za lepší vychytávky do zenu a vše již je na vyšší verze, protože mám pocit, že bych měl eshop oprášit a trošku zmodernizovat ...... Nebo třeba jsem na zen kdysi narouboval freetemplate pro 1.3.8 Abagon kterou jsem si počeštil / tj. zprasil / a teď bych chtěl trošku něco neokoukaného, modernějšího - už jsem si vyhlédl, ale bohužel je to na vyšší verzi ...... mimochodem protože jsem naprostý amatér tak se mi v Abagonu nikdy nepovedlo kde najit a nastavit dolní hlášku : TITLESCONTACT_INFOQUICKLINKSINFORMATIONCUSTOMER_SERVICE tam bude / pardon, že tak laicky / nějaká proměnná a tuto info nejsem schopen dohledat ani ve vyhledávání v adminovi .... a nikdy jsem nepřišel na to jak tam kontakt dosadit. Asi se mi vysmějete, ale na tom je vidět, že jsem opravdu amatér. O tom co jsem vyváděl v počátcích v tabulkách a ovládání v adminovi škoda mluvit. Dnes + - vím jak to alespoň funguje, a moc bych si přál vrátit to nějakého počátečního bodu ne v tom dupat jak slon v porcelánu a logicky v novější verzi. To jsou důvody co bych si sliboval od přechodu na vyšší verzi B/ lokal server - děkuji za názor. Potvrdilo se mi podezření, že klikat v adminovi na "stáhnout novou verzi" asi by nebyl tak úplně dobrý nápad a že bych měl začít na čisté verzi "někde bokem" a pak tam zkusit naprat data z te puvodni i když od toho mne trošku odrazuje to neskutečné množství práce. I puvodní verzi jsem měl bokem naistalovanou mám pocit / už je to dávno / na pevném disku v PC tam jsem s tím laboroval a pak jsem to pres ftp v totalcmd tahal na server ..... Tak to z toho dostanu kopřivku. Je to muj takový koníček tak uvidím, zda najdu odvahu. Pro nás je největší podíl prodeje tzv. na přímo, ale pravda je, že mít z toho co jsem vytvořil SÁM AMATÉR obrat dalších cca 200 tis za rok mne naplňovalo uspokojením. U nás to vzniklo tak, že jsme chtěli web a pracujeme ve 3 lidech a prohlásil jsem já to postavím ..... reakce byla: " no to jsi upadl z jahody na znak to budeme muset si nekoho zaplatit to není prdel" . No a já tenkrát měl kamaráda co na vejšce psal diplomku o eshopech a prodejních systémech. Ten mi doporučil tenkrát Zencart s tím, hele tak si hraj uvidíš, že to zas není taková sranda. No a tak jsem tady - jak jsem psal - amatér. Číst trochu umím, trošku i psát a na Zencartím fóru je mnoho otazek a odpovědí .... A kopírovat - vložit taky už umím a heslo než něco začneš dělat udělej si zálohu pečlivě dodržuji .
Zasláno: 11:35 25.7.2015
|
|
Přenos |
||
---|---|---|
Guru
Členem od:
12:14 20.4.2007 Skupina:
172
|
Zdravím, taktéž jsem se rozhodla přejít ze ZenCart asi 1.3.8 s mnoha a mnoha úpravami na novější... samozřejmě vše na locale...
Poslední verzi jsem našla 1.5.5a, ale vím že je i 1.5.5d - jaký je mezi něma rozdíl? Je nějaký zásadní např. v DB nebo by stačilo jen přepsat soubory? Pak se chci zeptat, na přesun dat z DB 1.3.8 na DB 1.5.5 - jak to udělat? Děkuji předem... :)
Zasláno: 17:49 8.3.2017
|
|
Přenos |
||
---|---|---|
Guru
Členem od:
12:54 19.9.2006 Bydliště Mikulov
Skupina:
Registrovaní uživatelé Vývojáři Příspěvky:
1419
|
tech zmen oproti 1.3.8 je teda fuuura. posledni verze je k dnesnimu dni 1.5.5e kde jsou mensi drobnosti oproti 1.5.5d. Hlavni duvod proc dat posledni verzi je zmena v phpmailer v nektere mezi 155a - 155e, nektere veci SSL a dalsi opravy. ve verzi tusim 155c je uz responzivni sablona (ale i ta se musi predelat). a jak vime tak strycek google chce tak nejak penalizovat ty co nemaji responsive template pro mobilni zarizeni.
co se tyka presunu 138 na 155, dat si cistou verzi 155e a postupne pretahovat data (uzivatelska data, ne data konfiguracni) + zmeny pro jednotlive instalovane moduly. nektere moduly z 138 uz muzete zahodit, protoze pro ne neni pokracovani. hlavne se nesnazte pretahovat template z 138 na 155. template udelat NOVE!!!. preji uzpesnou aktualizaci
Zasláno: 8:45 11.3.2017
|
|
Vývoj software a poradenství, import/export a jiné | Odborné knihy, naučné knihy | Textilní dorty a dárky | vyšívané ozdoby <<než něco uděláš, ZÁLOHUJ E-SHOP !!!>> <<než se zeptáš, projdi si fórum... třeba to už někdo řešil a vyřešil>> |
||
Přenos |
||
---|---|---|
Guru
Členem od:
12:14 20.4.2007 Skupina:
172
|
Díky :)
Už jsem na tom začla pracovat - musím říct, že jsem na PHP zcela laik - ještě něco mě říká html a css :) Ale dát dohromady ten základ pro české prostředí je fuška... Problémy mám s Ship2pay pro 1.5. - staženo ze zencard.com teď dělám Super order - taktéž ze zencard.com - bohužel jsem fungující českou verzi pro 1.5. nikde nenašla... Stáhla jsem si nakonec verzi 1.5.5a - kdybych chtěla ještě dodatečně verzi 1.5.5e - stačí jen porovnat soubory a případně je přepsat?
Zasláno: 11:52 11.3.2017
|
|
Přenos |
Můžete prohlížet témata.