Prohlížení tohoto vlákna:
1 Anonymní uživatelé
Řešení problému se spamovacími roboty - Zen Cart 1.3.7.1 |
||
---|---|---|
Guru
Členem od:
23:01 9.1.2006 Bydliště Liberec
Skupina:
Registrovaní uživatelé Příspěvky:
657
|
Ahoj všichni,
přesto, že jsem tady dlouho nebyl - stále žiji na Zen Cartu. Dnes jsem obdržel z Českého hostingu e-mail následujícího znění: "Vážený zákazníku, z aplikace na Vaší doméně hepnar.cz je posílán spam, např. z formuláře na adrese http://hepnar.cz//shop/index.php?main_page=tell_a_friend&products_id=1616 přidávají komentáře spamovací roboti a jejich příspěvky jsou rozesílány v rámci upozornění přes funkci mail(). Za včerejší den bylo takto odesláno přes 1000 spamu (z toho 22000 nebylo odesláno z důvodu vyčerpání maximálního počtu zpráv za hodinu). Posílání e-mailů PHP funkcí mail() z uvedené domény bylo zakázáno, proveďte, prosím, urychleně úpravy vedoucí k nápravě stavu a dejte nám vědět, co a jak bylo opraveno, pak Vám funkci mail() opět povolíme. Pro ukázku přikládám hlavičku jednoho z odeslaných e-mailů: ========================================================================== To: dinrat_cheer@yahoo.com X-Thin-Control-Number: 1681 Subject: =?windows-1250?Q?V=E1=9A_p=F8=EDtel_-----------_The_First_FREE_ENERGY_GEN?= =?windows-1250?Q?ERATOR_-_Humiliates_Top_Sci entists!!!_----------_V=E1m_d?= =?windows-1250?Q?oporu=E8uje_tento_produkt_od_V=E1=9Een=ED_bez_kompromis?= =?windows-1250?Q?=F9? = Date: Wed, 10 Apr 2013 20:29:24 +0200 Return-Path: hendershotgenerator2012@thisisgreat.com From: ----------- The First FREE ENERGY GENERATOR - Humiliates Top Scientists!!! ---------- Reply-to: ----------- The First FREE ENERGY GENERATOR - Humiliates Top Scientists!!! ---------- Message-ID: <83472cb12b4e307743fdd48fe5c3fd5d@www.hepnar.cz> X-Priority: 3 X-Mailer: PHPMailer [version 1.73] via Zen Cart MIME-Version: 1.0 Content-Transfer-Encoding: 8bit Content-Type: text/plain; charset="windows-1250" ========================================================================== " Z čehož vyplývá, že posílání e-mailů PHP funkcí mail() z mé domény bylo zakázáno a potřebuji to co nejdříve vyřešit. Pokud pro mě máte někdo radu, jak to vyřešit - dejte mi prosím vědět. Pokud je to nějaký složitější zásah, tak to samozřejmě rád zaplatím - sám to opravit neumím a celkem to spěchá. Díky!
Zasláno: 19:30 11.4.2013
|
|
Přenos |
Re: Řešení problému se spamovacími roboty - Zen Cart 1.3.7.1 |
||
---|---|---|
Guru
Členem od:
Skupina:
657
|
Nikdo nic..., tak se s tím peru sám.
Zatím jsem udělal pouze jednu věc - v nastavení sem šel do e-mail options a "Allow Guest To Tell A Friend" sem dal false. :) Výsledkem je to, že dotaz na "Napište přátelům o tomto produktu" teď vrací místo kontaktního formuláře (tell_a_friend&products) formulář přihlašovací / registrační: http://hepnar.cz//shop/index.php?main_page=tell_a_friend&products_id=1616 neboli napsat přátelům mohou nyní pouze přihlášení / registrovaní. To asi stačit nebude, že? :))) Nějaká idea?
Zasláno: 22:12 11.4.2013
|
|
Přenos |
||
---|---|---|
Guru
Členem od:
Skupina:
657
|
Tady to žije.
Takže: Spam byl podle dostupných logů posílán pouze pomocí skriptu tell_a_friend.php. Admin hostingu se prozatím spokojil s mojí výše uvedenou "úpravou" a funkci mail() mi již povolil , ale zároveň mi doporučil provést preventivní opatření tak, aby se situace se spamem neopakovala nebo přechod ze Zencartu na jiný systém - jinak bude moje doména odstavena. Pokud to tady někdo kompetentní čte - myslíte si, že bude moje výše uvedená "oprava" dostačující ochrannou přes spamovacími roboty nebo je to třeba ošetřit ještě nějak jinak? A co ostatní scripty? co "ask_a_question&products.php"?, "kontaktní formulář"? To je podle mě další snadný cíl pro roboty - jak to máte zabezpečeno? Dají tyto scripty v případě potřeby (útoku) nějak snadno a rychle eliminovat / vyřadit z provozu? Klidně bych je i smazal, když to nepůjde jinak. Existuje nějaké zabezpečení či nějaká Captcha i pro další snadno napadnutelné zencart scripty? Hezký den vinšuji. :)))
Zasláno: 9:40 12.4.2013
|
|
Přenos |
||
---|---|---|
Guru
Členem od:
16:35 5.3.2009 Skupina:
222
|
Tohle by mě taky zajímalo, poslední dobou mi přes Kontaktujte nás chodí spousta spamu.
Zasláno: 9:03 13.4.2013
|
|
Přenos |
||
---|---|---|
Guru
Členem od:
21:36 5.12.2008 Skupina:
746
|
Až mě tenhle problém dostihne, asi to budu řešit nějakým skrytým polem, které přidám do formuláře a které tím pádem uživatel nechá prázdné, ale robot ho vyplní, což není můj nápad, ale psal tu o něm někdo v minulosti, tuším že Pytel nebo Kozoroh, ale tím si nejsem jistý.
Možná bych to vylepšil o to, aby se ip takového robota rovnou přidala na blacklist a obchod se mu tím znepřístupní.
Zasláno: 11:06 13.4.2013
|
|
Shopy: www.centrum-matraci.cz Když máš nápad, o kterém si myslíš, že by mohl fungovat, zřejmně by mohl fungovat, ale to se nedozvíš dokud ho ze 100% nezrealizuješ. Takže to prostě udělej !!! .... a pokud se to týká webu, tak ho hlavně předem zazálohuj :) |
||
Přenos |
||
---|---|---|
Guru
Členem od:
16:35 5.3.2009 Skupina:
222
|
Trochu jsem hledal, a tady uz to nekdo resil:
http://www.zen-cart.com/showthread.php?166212-Simple-CSS-PHP-AntiSpam-solution-for-a-contact-form
Zasláno: 16:33 13.4.2013
|
|
Přenos |
||
---|---|---|
Guru
Členem od:
22:32 11.7.2007 Skupina:
305
|
a čo tak nejaká jednoduchá captcha? jednoduchý matematický príklad, 2 +2 a je to
Zasláno: 9:52 10.1.2014
|
|
Přenos |
Můžete prohlížet témata.