Prohlížení tohoto vlákna:
2 Anonymní uživatelé
CAPTCHA od Andreje Berezina a SEO modul |
||
---|---|---|
Nováček
Členem od:
17:04 4.2.2007 Skupina:
Registrovaní uživatelé Příspěvky:
14
|
Zdravím, řešil jsem zprovoznění doplňku CAPTCHA od Andreje Berezina ve spolupráci s doplňkem SEO v2.103 (už je i novější verze v2.106). Na základě rady Dědka, že tato captcha je lepší než použitá na viz. následující článek. Bohužel tyto dva moduly k sobě moc nejdou resp. captcha negenerovala obrázky z důvodu použítí SEO doplňku, který upravoval konečný URL. Upravil jsem proto captcha.php v adr. classes. viz. příloha (na řádku 68 a 69). Snad se to bude někomu hodit. Doplněk je doplněný o češtinu.
Zasláno: 10:09 11.5.2008
|
|
Re: CAPTCHA od Andreje Berezina a SEO modul |
||
---|---|---|
Guru
Členem od:
9:44 19.3.2010 Bydliště ČR
Skupina:
173
|
Zkoušel jsem nainstalovat toto Captcha, instalace v pohodě, vše zdánlivě funkční, až na jednu maličkost, že vytvoření nového zákaznického účtu proběhne úspěšně i bez zadání kódu Zvláštní je, že ve formuláři konktaktujte nás i napsat hodnocení Captcha funguje a bez zadání správného kódu se neprovede. Jen to vytvoření nového účtu zlobí a vůbec si nevšímá, jestli je nebo není vložen správný kód. Má někdo nějaký tip? Díky.
edit: ještě doplnění, na stránce create account se captcha formulář zobrazuje neustále, i když jej v admin - konfigurace - captcha pro vytvoření účtu nastavím na false. Je tam pořád bez ohledu na nastavení, ale přitom nefunguje, povolí vytvoření účtu i bez opsání kontrolního obrázku. U ostatních položek, kde se captcha dá vypnout/zapnout funguje jak má, když zvolím true, formulář captcha se objeví a bez opsání kódu se dál nedá dostat. Jen u toho vytvoření účtu to prostě nešlape. Tak nevím, jestli jsem někde něco při instalaci zmrvil nebo se chybička vloudila kolegovi, co captchu upravoval. zen 1.3.8 + Ultimate SEO.
Zasláno: 17:16 12.12.2010
|
|
Přenos |
||
---|---|---|
Expert
Členem od:
16:38 26.8.2007 Bydliště Mělník
Skupina:
97
|
Proč používat Captcha?
Nebylo by jednodušší (a uživatelsky příjemnější) přidat k formuláři input pole vyplněné a skryté pomocí Javascriptu, které se bude při odeslání validovat? Ten kdo má JS zapnuté nic nepozná, kdo jej nemá zapnutý, zobrazí se mu formulářové pole např. s otázkou kolik je prstů na ruce. Spamboty JS neumí a nemyslí.
Zasláno: 20:50 12.12.2010
|
|
Přenos |
||
---|---|---|
Guru
Členem od:
9:44 19.3.2010 Bydliště ČR
Skupina: