Prohlížení tohoto vlákna:
2 Anonymní uživatelé
instalace na PHP 5.3 nejde |
||
---|---|---|
Nováček
Členem od:
21:15 2.1.2010 Bydliště Praha
Skupina:
Registrovaní uživatelé Příspěvky:
12
|
nejde mi instalace na hostingu onebit s php 5.3. - samozřejmě funkci date_diff jsem přejmenoval v
includes/functions/functions_general.php includes/modules/payment/paypal/paypal_functions.php admin/orders.php admin/includes/functions/general.php admin/includes/header.php admin/includes/modules/orders_download.php mám to zkušebně na doméně www.reklamni-cedule.eu zencart instaluji poprvé (sice už na počtvrté :( ) tak prosím o trpělivost děkuji za radu co s tím - kde je chyba
Zasláno: 19:17 11.1.2010
|
|
Přenos |
Re: instalace na PHP 5.3 nejde |
||
---|---|---|
Webmaster
Členem od:
22:00 29.8.2005 Bydliště Brno
Skupina:
Administrátoři Vývojáři Příspěvky:
2124
|
... no a co ti to píše? Kde se ti to zasekne?
Zasláno: 19:24 11.1.2010
|
|
||
---|---|---|
Nováček
Členem od:
Skupina:
12
|
koukni na www.reklamni-cedule.eu
instalace probehne jako OK. dostanu se i do administrace ale kdyz napr kliknu na TOOLS-Tempalte tak to hodí chybu chybu:404 nenalezeno. něco v adminu běhá něco hlásí uvedenou chybu :(
Zasláno: 19:31 11.1.2010
|
|
Přenos |
||
---|---|---|
Začátečník
Členem od:
13:05 3.1.2009 Bydliště Rokycany
Skupina:
38
|
na tvém místě bych se podíval na soubor configure, je dost možné, že tam má špatně nastavené složky. Rozhodně si prostuduj toto vlákno, pokud jsi tak před instalací shopu neudělal. Jsou tam přiložené soubory, které je nutno nahradit, pokud chceš používat zen na PHP ve verzi 5.3. BTW taky používam onebit a mohl jsem si vybrat mezi servrama, takže si myslim, že nebude problém jim zaslat žádost o přenesení na jinej server
Zasláno: 20:17 11.1.2010
|
|
||
---|---|---|
Nováček
Členem od:
Skupina:
12
|
jj bylo to v configure.php chyběla tam cesta k databázi
dik za radu :) určitě nebyla poslední co budu potřebovat :))
Zasláno: 23:07 11.1.2010
|
|
Přenos |
||
---|---|---|
Nováček
Členem od:
Skupina:
12
|
tak zas až zítra :)
Zasláno: 23:39 11.1.2010
|
|
Přenos |
||
---|---|---|
Guru
Členem od:
21:36 5.12.2008 Skupina:
746
|
Což o to, mě teď nejde instalace na ceskeweby.cz, kde mám několik zenů a fungují vpořádku. Resp. instalace proběhne, ale ani obchod, ani admin nic nezobrazí, bílá stránka, ve zdrojáku prázdno, netuším co s tím.
Voala, stačilo překontrolovat verzi, ceskeweby.cz už používají PHP 5.3.1, stahl jsem ten patch, nahrál a je to. Doufám jen, že to nebude dělat další problémy, např. u různých modulů. Tak jsem ani nemusel dlouho čekat a je to tu. Nelze vkládat jakékoliv české znaky. Ani do názvu jazyka "Čeština" to nevezme, musel jsem dát "Cestina", ale horší je to v názvech zboží a kategorií, Název s českými znaky se prostě při pokusu o uložení vymaže. DB mám v utf8_czech_ci
Zasláno: 0:05 12.1.2010
Editováno AdamecM ze dne 12. 1. 2010 0:52:01
Editováno AdamecM ze dne 12. 1. 2010 0:53:20 |
|
Shopy: www.centrum-matraci.cz Když máš nápad, o kterém si myslíš, že by mohl fungovat, zřejmně by mohl fungovat, ale to se nedozvíš dokud ho ze 100% nezrealizuješ. Takže to prostě udělej !!! .... a pokud se to týká webu, tak ho hlavně předem zazálohuj :) |
||
Přenos |
||
---|---|---|
Začátečník
Členem od:
13:05 3.1.2009 Bydliště Rokycany
Skupina:
38
|
zdravím, možná, že bude problém s porovnáváním databáz, zkus úpravu query_factory, která se tu už několikrát řešila
Zasláno: 15:10 12.1.2010
|
|
||
---|---|---|
Guru
Členem od:
746
|
Tak ohledně PHP 5.3 jem vyštrachal tohle:
Verze 1.3.8 používá vlastní funkci s názvem date_diff(). Nová funkce se shodným názvem se však objevila v PHP 5.3. Zen Cart nebude fungovat, neboť díky tomuto způsobí chybu redeklarování této funkce. Vyhledejte v PHP skriptech všechny výskyty "date_diff" a nahraďte je jiným názvem, např. zen_date_diff. V originálním balíku se vyskytuje v těchto souborech: includes/functions/functions_general.php includes/modules/payment/paypal/paypal_functions.php admin/orders.php admin/includes/functions/general.php admin/includes/header.php admin/includes/modules/orders_download.php Je to odtud: http://www.onehelp.cz/onebit/kb/instalace-elektronickeho-obchodu-zencart-1-3-8-php-5-3
Zasláno: 20:49 12.1.2010
|
|
Shopy: www.centrum-matraci.cz Když máš nápad, o kterém si myslíš, že by mohl fungovat, zřejmně by mohl fungovat, ale to se nedozvíš dokud ho ze 100% nezrealizuješ. Takže to prostě udělej !!! .... a pokud se to týká webu, tak ho hlavně předem zazálohuj :) |
||
Přenos |
||
---|---|---|
Guru
Členem od:
746
|
Jinak problém s českými znaky byl vyřešen, stačilo na řádek 38 a 52 přidat mysql_query("set names cp1250"); jak jsem se tu dočetl. Velké díky.
Jenom mě trochu ssss...štve, že nevim proč to nefungovalo a jak to že to po přidání toho příkazu funguje.
Zasláno: 22:57 12.1.2010
|
|
||
Přenos |
Můžete prohlížet témata.