Prohlížení tohoto vlákna:
1 Anonymní uživatelé
TROJAN a ukradená hesla FTP |
||
---|---|---|
Expert
Členem od:
16:19 5.12.2006 Bydliště Liberec
Skupina:
Registrovaní uživatelé Příspěvky:
139
|
Zdar všem
pokud vám antivir detekoval v posledních dnech červa (TROJAN) zkontrolujte si svoje eshopy. Dnes nám tímto byla ukradena hesla k FTP a naboření eshopu. Dojde k přepsání souborů. Už se stalo na několika dalších webech. Pevné nervy Michal
Zasláno: 21:47 30.3.2009
|
|
Re: TROJAN a ukradená hesla FTP |
||
---|---|---|
Webmaster
Členem od:
22:00 29.8.2005 Bydliště Brno
Skupina:
Administrátoři Vývojáři Příspěvky:
2124
|
Ano mohu potvrdit, také to řeším. Dostali se nějakým trojanem. Vybrali hesla asi z Total commanderu a pravidelně přepisují všechny soubory typu index.php, index.html, index.htm. Vloží někam do souboru neviditelný iframe, který načítá s podstrčené stránky nějaký script.
Obrana? velmi špatná, měl jsem aktualizované windows, ofic. nod32, firewall a chovám se bezpečně, žádné otevírání neznámých mailů a stejně ty trojany v počítači najdu. (snad by pomohl linux, ale s tím se nekamarádím :)) Všechny hesla jsem změnil, což byla absolutní nutnost a již je neukládám. Dělám si zálohy webů. Opravil jsem všechny indexyx ze zálohy. (opravil jsem to docela rychle, stáhl zálohu, přes TC jsem přes F5 zkopíroval (vyfiltroval index.html, index.htm a index.php) i vč. adresářů a jen nakopíroval na web. Kdo nemá zálohu, tak by mohl použít přes pspad hromadné nahrazení řetězce v každém souboru v urč. adresáři. (také vyzkoušeno a funguje)
Zasláno: 8:12 31.3.2009
|
|
||
---|---|---|
Guru
Členem od:
9:45 11.11.2006 Bydliště Ostrava
Skupina:
617
|
se mi zatim nestalo nastesti... mozna to bude tim, ze nepouzivam total comandera :)
Zasláno: 11:38 31.3.2009
|
|
Přenos |
||
---|---|---|
Moderátor
Členem od:
8:10 31.10.2006 Bydliště Blava né?
Skupina:
Registrovaní uživatelé Vývojáři Příspěvky:
1017
|
...nemám riešenie, určite je to ľahkou napadnuteľnosťou ftp v spojení s TC, ale pre zistenie, či distribujete malware cez váš web, skúste toto:
http://www.google.com/safebrowsing/diagnostic?site=zencart.cz (samozrejme, si tam dajte svoju domenu...)
Zasláno: 11:41 31.3.2009
|
|
||
---|---|---|
Webmaster
Členem od:
Skupina:
2124
|
Dík za tipy, u TC jsem to fakt nečekal, hesla už neukládám, maily jsem přesměroval na jiný PC.
Co jsem zjistil, tak už napadají i jiné soubory než indexy.(to jen pro doplnění)
Zasláno: 12:39 31.3.2009
|
|
||
---|---|---|
Guru
Členem od:
0:31 31.8.2007 Skupina:
168
|
Řešení? Linux!
Zasláno: 18:32 31.3.2009
|
|
||
---|---|---|
Webmaster
Členem od:
Skupina:
2124
|
Citát:
Však jsem psal, že se s ním nekamarádím :) Ti co se s ním kamarádí, tak ho dávno mají.
Zasláno: 19:17 31.3.2009
|
|
||
---|---|---|
Guru
Členem od:
12:54 19.9.2006 Bydliště Mikulov
Skupina:
Registrovaní uživatelé Vývojáři Příspěvky:
1419
|
hoši mrkněte na to zda máte zapnuté v DEP omezení spuštění dat.
pokud ne, doporučuji zapnout OMEZENÍ... pokud by někdo nevěděl kde to je to DEP A dále doporučuji Update Mozilla Firefox na 3.0.8 (co nejrychleji) a aktualizace OS. Ještě by mne zajímalo co používáte za Antivir když se vám to tam dostalo.
Zasláno: 21:28 31.3.2009
|
|
Vývoj software a poradenství, import/export a jiné | Odborné knihy, naučné knihy | Textilní dorty a dárky | vyšívané ozdoby <<než něco uděláš, ZÁLOHUJ E-SHOP !!!>> <<než se zeptáš, projdi si fórum... třeba to už někdo řešil a vyřešil>> |
||
Přenos |
||
---|---|---|
Expert
Členem od:
11:04 29.5.2006 Skupina:
120
|
Mě se stalo, že byl napaden jeden web, ale zajímavé je, že nikdo přihlašovací údaje k FTP nemá... Tedy mám je jenom já a hesla uložená nemám a nepoužívám Total Commander pro FTP...
Zasláno: 11:19 1.4.2009
|
|
Přenos |
||
---|---|---|
Webmaster
Členem od:
Skupina:
2124
|
Třeba to nejde jen přes TC, ale i pspad a jiné aplikace, těžko říci.
Z logu by šlo zjistit, jestli se nabourali na první pokus jako u mne, nebo to lámali, ale to nemyslím.
Zasláno: 12:46 1.4.2009
|
|
Můžete prohlížet témata.