Prohlížení tohoto vlákna:
3 Anonymní uživatelé
Velikost obrázků |
||
---|---|---|
Guru
Členem od:
0:28 14.9.2005 Skupina:
Registrovaní uživatelé Příspěvky:
225
|
Citát:
Co se tyce obrazku budto tri velikosti a nebo tim contribem co psal dedek Image Handler... ja jsem jel normalne pres ftp a kopiroval do adresaru podle me nejrychlejsi... Není mi jasné, jak se jednotlivé obrázky načítají a nahrávají - přes administraci mi jde jen jedna velikost. Já potřebuji, aby se mi obrázky nepřepočítávali - konkretně v mém případě je to hodně zkresluje (zubaté okraje) Kde se to konkrétně nastavuje? zatím jsem to nenašel.
Zasláno: 18:15 14.1.2006
|
|
Re: Velikost obrázků |
||
---|---|---|
Webmaster
Členem od:
20:40 29.8.2005 Bydliště Osík City
Skupina:
Administrátoři Vývojáři Příspěvky:
1070
|
nastavení velikosti obrázků máš v admin/konfigurace/images a jsou tam 3 velikosti pokud nepočítáš náhled kategorie - takže musíš ty velikosti nastavit na 1 velikost - což bych ti nedoporučoval - spíš si to nastav a i ukládej tam obrázky tak, aby ti jsi měl stejný poměr stran
příklad: největší plachtu budeš mít v 800x600 tak ten nejmenší bude 80x60 aby ti je to nedeformovalo samozřejmě že pokud je máš nastaveno na difotlně na 80x80 tak se nesmíš divit, že ti je to deformuje a pokud nemáš nainstalovaný image handler tak se ti ty obrázky resizuje pokaždé znova a zpomaluje se načítání stránky - image handler je při vložení produktu ukládá na disk a pak je jen zobrazuje
Zasláno: 18:23 14.1.2006
|
|
Přenos |
||
---|---|---|
Guru
Členem od:
225
|
Dík za vysvětlení - link na stažení nemáš? - na fóru jsem to nenašel (zkusím na Zenu ..)
Zpátky na stromy - už to mám - stačí se jen pořádně podívat do Článků .......... No - dnes se opravdu daří .....
Zasláno: 18:38 14.1.2006
|
|
||
---|---|---|
Guru
Členem od:
225
|
Tak už jsem docela v koncích: Muj problém - požívám 3 velikosti obrázků - náhled (nové zboží) 130x50 px, zboží na kartě (product listing) 350x70 px, a obrázek zboží (po klikntí na detali zobrazení) 800x 160 px.
Ke zboží v kartě (administrace) mohu přihrát jenom jeden obrázek - ten největší¨. Zen mi automaticky přepočítá velikost - což je průser, protože obrázek sice má správný poměr stran (nastavení v administraci) ale je "kostrbatý - roztřepené okraje. Já potřebuji zen donutit, aby si u zboží každý obrázek v dané velikosti načetl samostatně (obrázky si upravím - nebude jich moc), ale zaboha to nastavení nemohu najít, nebo přijít na to, jak to zapnout, resp jak tam obrázky nahrávat, aby si to vzalo ten, co potřebuji a neprovádělo to přepočet. Image Handler se mi bohužel na locale rozchodit nepovedlo (chybí GD) a i když tam mím volbu 3 velikostí obrázku, tak do adresáře nenahraju prostě nic (hlásí mi to, že není nainstalován) Takže nevím, jak dál. současný stav: na www.rstick.com/shop
Zasláno: 19:14 15.1.2006
|
|
||
---|---|---|
Mno ja bych spis videl problem se ctenim nez s obrazkama...
Psal jsem ze se k soucasnymu obrazku napr. palicka/obrazek.jpg udelaji dalsi dva a nahrajou se na web pres ftp v tomto usporadani... do adresare s obrazky "images" Tento tam již je ----- palicka/obrazek.jpg - tento se linkuje v adminu k produktu ----- se tyto přidají v těchto adresářích --------- medium/palicka/obrazek_MED.jpg - střední large/palicka/obrazek_LRG.jpg - největší ---------
Zasláno: 20:06 15.1.2006
|
||
Přenos |
||
---|---|---|
Guru
Členem od:
225
|
Hm - díky - máš pravdu, funguje to. (jsem vůl ....) Ale mám ještě jeden problém: Pokud toto použiju, zobrazí se mi v detailním náhledu na zboží box s dalšími dvěma identickými obrázky. Nevíš, kde se to vypíná?
Zasláno: 23:47 15.1.2006
|
|
||
---|---|---|
Jednoduse smaz si obrazky s koncovkou _LRG a _MED v tomto adresari images/drumstick/
Zasláno: 23:54 15.1.2006
|
||
Přenos |
||
---|---|---|
Guru
Členem od:
225