Prohlížení tohoto vlákna:
1 Anonymní uživatelé
Nákup z domu .cz |
||
---|---|---|
Expert
Členem od:
18:39 29.10.2005 Bydliště Brno
Skupina:
Registrovaní uživatelé Příspěvky:
88
|
Zencart mě také bere hlavně podporou tady ve foru, díky za tento web.
Tvořím www.nakupzdomu.cz - prosím suďte, ktitizujte připomínkujte, jen hlupák je rád za pochvalu. Mě zajímá spíše kritika a připomínky- rady a možné vychytávky, vytkněte mi prosím všechny nedostatky, já si jich nevšiml , jinak bych je asi odstranil. Z hodnocení prosím o vynechání grafiky - ta se udělá jen co zjistím jak obchod funguje, co všechno umí. Hodně mě zajímá, jak rychle se Vám můj eshop například načítá, to se mi zdá problém č.1 u hodně obchodů na zenu.
Zasláno: 14:26 26.1.2006
|
|
Re: Nákup z domu .cz |
||
---|---|---|
Guru
Členem od:
20:29 7.12.2005 Bydliště Plzeň
Skupina:
Registrovaní uživatelé Vývojáři Příspěvky:
990
|
1. Sem tam chybka v češtině, např. alt text nad ikonou v Oznámení: Notify me of updates...
2. Pravděpodobně chybná konfigurace PHP funkcí pro datum (v czech.php?): - Nové produkty pro měsíc January - Tento produkt byl přidán dne Thursday 01 January, 1970. 3. Některé kategorie pouze velkými písmeny - vypadají pak jako zdůrazněné 4. Některé obrázky se nevejdou do nastavené šířky sideboxů a roztahují je proti ostatním. Buď bych zvětšil šířku sideboxů, nebo upravil (sjednotil) velikost obrázků. 5. SEFU nemá dobře nakonfigurovanou češtinu - viz Dreamův návod ve fóru http://www.zencart.cz/modules/newbb/viewtopic.php?viewmode=flat&topic_id=167&forum=2 6. Vyhledávací pole současně v horní liště i v sideboxu. Jedno bych vypustil. Pokud necháš sidebox, měl by být z důvodů použitelnosti v levém sloupci nahoře. 7. Na obrázky bych použil Image Handler - jsou obrovské (např. Souprava lyže má 103kB!!!) - nic pro vytáčené připojení. 8. Velikost (index.php) HTML: 35 070B, obrázky: 397 882B, css: 10 025B, total: 442 977B - OPTIMALIZOVAT!!! (hlavně obrázky). Viz http://www.websiteoptimization.com/services/analyze/wso.php?url=http://www.nakupzdomu.cz/pages-main/index.html Jinak podle podle Parse Time (< 1s) a Query Time (< .5s) to běhá pěkně svižně. Po optimalizaci to bude rychlík. Můžeš pozradit webhosting?
Zasláno: 23:23 26.1.2006
Editováno Dedek ze dne 26. 1. 2006 23:45:41
|
|
Přenos |
||
---|---|---|
Expert
Členem od:
Skupina:
88
|
Můžu pokud to zde není zakázané, ale tak snad to hned nesmáznou, je to isol.cz - krásné je, že Ti tam sami Zencart nainstalují - a chtěl jsem aby to běhalo rychle - to byla podmínka abych do toho hostingu a zencartu vůbec šel. ( mají hostingy od 19 Kč - neomezený traffic za měsíc a za 99 Kč/měsíc - neomezenej traffic a 3 GB prostoru - a hlavně nekecají - dávám tomu dost pokouřit - nactileti.net a inzercezdarma.cz )
Díky ti moc za kritiku - tak jsem si to nějak představoval, jdu makat !
Zasláno: 23:00 29.1.2006
|
|
||
---|---|---|
Expert
Členem od:
Skupina:
88
|
Citát:
Ad 2 ) nemohu najít kde se to nastavuje , netuší někdo jak změnit datum přidání zboží - resp. správně nastavit ? Ad 3, 4 , 5 vyřešeno Ad 6 ) - nevypadá to dobře ale vím jak jsou kolikrát lidi neschopní to najít, možná bych jim to tam i nechal - uvidíme Ad 7) také bych použil Image Handler, nemohu ho ale rozjet a netuším proč Ad 8) makám na tom
Zasláno: 16:59 5.2.2006
|
|
||
---|---|---|
Guru
Členem od:
20:29 7.12.2005 Bydliště Plzeň
Skupina:
Registrovaní uživatelé Vývojáři Příspěvky:
990
|
Ke konfiguraci češtiny
------------------------- Originál languages/english.php (ř.36):
Jak je vidět, na různých systémech jsou různá nastavení pro lokalizace, naštěstí se od PHP 4.3.0 dá zadat pro setlocale více argumentů. Proto používám pro angličtinu tuto úpravu:
Pro češtinu používám následující konfiguraci:
Případ, kdy locale pro češtinu není vůbec implementováno řeším v czech.php takto:
A následně všude, kde se vyskytuje funkce strftime('%B') ji nahrazuji výrazem defined('DATE_CURRENT_MONTH') ? DATE_CURRENT_MONTH : strftime('%B'). Příklad pro modul products_new.php:
K Image Handleru: ---------------------- Nevzdávej to, stojí to za to. Pro hromadnou úpravu obrázků a upload se mi odvědčil také freewarový Web Picture Creator
Zasláno: 10:03 6.2.2006
|
|
Přenos |
||
---|---|---|
Expert
Členem od:
Skupina:
88
|
Díky moc za pomoc, neodpovídám zde protože to stále studuji a trápím se s tím.
Ale poděkovat už musím. Děkuji !!!
Zasláno: 22:31 10.2.2006
|
|
Můžete prohlížet témata.