Prohlížení tohoto vlákna:
1 Anonymní uživatelé
Lepší řešení atributů |
||
---|---|---|
Guru
Členem od:
21:36 5.12.2008 Skupina:
Registrovaní uživatelé Příspěvky:
746
|
Myslíte, že nejlepším řešením pro atributy by bylo, aby každý atribut měl v db dvě vlastní tabulky - jednu s hodnotami a vlastnostmi a jednu s přiřazenými produkty (resp. ty dvě tabulky by mohly být pro mnohem více atributů, ale jde taky o rozložení zátěže pro e-shopy např. s auto-moto příslušenstvím? Každopádně by atributy a hodnoty nebyly v milionu sloupců, ale v tabulce o cca 5ti sloupcích v řádcích. Určitě jse o tom už přemýšleli - je to příliš šílené na to to realizovat ?
Nebylo by pak přeci problém přidávat k jednotlivým atributům a jejich kombinacím různé ceny, sklad atd. a taky to bez problémů spravovat přes EP nebo podobný nástroj. Nebo se vám zdá současné řešení atributů v zenu dostačující ?
Zasláno: 15:11 4.12.2010
|
|
Shopy: www.centrum-matraci.cz Když máš nápad, o kterém si myslíš, že by mohl fungovat, zřejmně by mohl fungovat, ale to se nedozvíš dokud ho ze 100% nezrealizuješ. Takže to prostě udělej !!! .... a pokud se to týká webu, tak ho hlavně předem zazálohuj :) |
||
Přenos |
Re: Lepší řešení atributů |
||
---|---|---|
Členem od:
23:10 26.10.2006 Skupina:
Registrovaní uživatelé Vývojáři Příspěvky:
1002997
|
auto-moto není ani tak o atributech, jako spíš o správém zařazení produktu do systému kategorie/podkategorie.
atributy se dají ovládat pomocí EP. kombinace atributů se řeší myslím v "Stock by attributes MULTI " ( osobně se mi to moc nelíbí, mám jinou, vlastní, úpravu )
Zasláno: 15:43 4.12.2010
|
|
Re: Lepší řešení atributů |
||
---|---|---|
Guru
Členem od:
21:36 5.12.2008 Skupina:
Registrovaní uživatelé Příspěvky:
746
|
Ten export ep pro tabulku atributů jsem viděl a myslím že je to uživatelsky nepřijatelné.
Právě konkrétně u auto-moto kde figuruje u každého zboží mnoho atributů a část z nich se vždy nakonec vyřeší jako struktura podkategorií, je nejvíce vidět, že jsou atributy v zenu vyřešené nedostatečně. Spíše jsem chtěl rozvinout debatu ohledně toho, jak nejlépe strukturovat DB pro lepší řešení atributů a zjistit, jestli to trápí ještě někoho jiného.
Zasláno: 16:00 4.12.2010
|
|
Shopy: www.centrum-matraci.cz Když máš nápad, o kterém si myslíš, že by mohl fungovat, zřejmně by mohl fungovat, ale to se nedozvíš dokud ho ze 100% nezrealizuješ. Takže to prostě udělej !!! .... a pokud se to týká webu, tak ho hlavně předem zazálohuj :) |
||
Přenos |
Můžete prohlížet témata.