Prohlížení tohoto vlákna:
1 Anonymní uživatelé
Chyba ve výpočtu ceny za zboží |
||
---|---|---|
Pokročilý
Členem od:
23:22 27.2.2007 Skupina:
Registrovaní uživatelé Příspěvky:
43
|
Zdravím všechny,
dávám dohromady shop a potřebuji zavést zboží s cenami závislými na množství objednaného zboží. Tabulku množství a cen jsem si doplnil a vypadá to správně, ale jen vypadá. mám základní cenu 39 Kč/ks + DPH od 144 ks je cena 31,20 Kč/ks tedy vložím do koše 144 ks a hodnota v koši je 4492,80 Kč + DPH když si vytvořím zákaznický účet a snažím se dokončit objednávku, vyberu dopravu zdarma a na další stránce je v tabulce celková cena uvedena jako 4464 Kč + DPH. Někde se mi ztratilo 28,80 Kč + DPH Když změním počet v koši na 150 ks, činí rozdíl 30 Kč + DPH, při 200 kusech je to 40 Kč + DPH. Někde mi to za každý kus zboží v koši odečítá 0,20 Kč a nechápu proč a kde to změnit. dokáže mi někdo poradit? Mám ZC 1.5.5 f verze DB 1.5.5 PHP 7.0.19 Využívám jen správce cen, žádné atributy server je: www.log-fix.cz díky za pomoc Borek
Zasláno: 8:50 9.10.2018
|
|
Re: Chyba ve výpočtu ceny za zboží |
||
---|---|---|
Pokročilý
Členem od:
23:22 27.2.2007 Skupina:
43
|
Tak jsem hledal problém a zjistil jsem, že při dokončení objednávky se v rekapitulaci zobrazuje mezisoučet a ten je počítán jen z celé částky za kus. Tedy místo 31,20 Kč se počítá jen s 32,00 Kč. V tom je vzniklý rozdíl.
V podstatě se ale jedná jen o nepřesnost v rekapitulaci, protože objednávka má po dokončení správnou hodnotu. Otázkou tedy zůstává, zda někdo neví, kde se provádí výpočty na jednotlivých stránkách dokončení objednávky, aby se údaje nelišily od skutečných hodnot a nemohlo to mást zákazníka. díky Borek
Zasláno: 8:19 10.10.2018
|
|
||
---|---|---|
Guru
Členem od:
21:36 5.12.2008 Skupina:
746
|
Je to v modulech:
includes/modules/order_total nejspíš ot_subtotal.php
Zasláno: 21:53 13.10.2018
|
|
Shopy: www.centrum-matraci.cz Když máš nápad, o kterém si myslíš, že by mohl fungovat, zřejmně by mohl fungovat, ale to se nedozvíš dokud ho ze 100% nezrealizuješ. Takže to prostě udělej !!! .... a pokud se to týká webu, tak ho hlavně předem zazálohuj :) |
||
Přenos |
||
---|---|---|
Guru
Členem od:
12:54 19.9.2006 Bydliště Mikulov
Skupina:
Registrovaní uživatelé Vývojáři Příspěvky:
1419
|
A pozor na zaokrouhlování !!! Hodněkrát se stane že si neuvědomíte a necháte zaokrouhlit pro zobrazení na NULA desetiné místa, ale vnitřně je výsledek vypočítán jinak. Pak může dojít k problémům že nesedí počty díky špatně nastavení desetin.místu pro zobrazení a zaokrouhlení a to i při nákupu třeba po 10ks nebo 100ks kde to může dělat dost velký rozdíl navenek.
př.: 1ks 21,3941 a při zobrazení 21,- ale vnitřně drží pořád 21,3941. 10ks 213,941 pro zobrazení 214 po zaokrouhlení 100ks 2139,41 pro zobrazení 2139,- když dáte zobrazit na dvě desetiné místa bude pro zobrazení 21,39. Pokud chcete aby byla celá koruna, doporučuji zadávat cenu u zboží s dph jako celou a systém dopočítá cenu bez dph dle zvolené dph. tím se předejde problematickým desetiným místům když nechcete aby bylo jiné než celá koruna. Někomu je to jedno a zobrazuje desetin.místa tak jak to vypočítá a zobrazuje na 2 des.místa. a používá modul zaokrouhlení dokladu v objednávce s nastavením na celé koruny a všude při zobrazení jede na 2des.místa. Ten kdo chce mít celé koruny, doporučuji jít tou cestou opačnou.
Zasláno: 17:40 15.10.2018
|
|
Vývoj software a poradenství, import/export a jiné | Odborné knihy, naučné knihy | Textilní dorty a dárky | vyšívané ozdoby <<než něco uděláš, ZÁLOHUJ E-SHOP !!!>> <<než se zeptáš, projdi si fórum... třeba to už někdo řešil a vyřešil>> |
||
Přenos |
Můžete prohlížet témata.